Prajitura rasturnata cu pere si afine

de T I M E A in Dulciuri, 16 Aug 2015 | 4324 vizualizari

 

Nu are un aspect placut insa e super buna si aromata, motiv pentru care am sa postez reteta. Este un desert usor si rapid.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un varf de cutit sare
  • 2 linguri Green Sugar
  • 80 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 125 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 pere coapte
  • 4 linguri afine
  • Pentru uns tava
  • o lingurita unt
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoaea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu pere si afine:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute, apoi adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare.

La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Ungem o tava rotunda de 24-26 cm cu unt. Presaram pe fundul tavii pesmetul apoi zaharul brun si praful de scortisoara. Perele curatate le taiem bucatele si le punem peste pesmetul aromat, la fel si afinele. 

Turnam compozitia de aluat peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit usor rasturnam prjitura pe un platou. Pentru ca o parte din pesmetul aromat a ramas pe fundul tavii, cu o spatula am pus pesmetul peste prajitura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu pere si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

17.08.2015, 21:04

De la tine sa stii ca iau putina prajitura!

alilianaa 1

25.08.2015, 12:01

super, super buna!

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Milch Schnitte cu afine